Előadás az élelmiszermentésről

Ebben az évben intézményünk különös hangsúlyt fektet a fenntarhatóság témakörére. Ebbe illeszkedett bele az MCC szervezésében megrendezett előadáson való internátusi csoport részvétele.

Az előadás címe: Szemléletváltás a spájzban: hogyan főzzünk kevesebb pazarlással?

Gyakorlati ötleteket kaptunk, hogyan használható fel a többnapos kenyér, hogyan oldható meg a hűtő ajtaján belül lapuló probléma?  Vajon lehet a magyar konyha egyszerre hagyományos és fenntartható?

Az előadók között voltak többek között Bohár Dorina a Maradék nélkül program munkatársa, Szombathy Zsuzsa a Hajdú-Bihar Megyei Élelmiszermentő Egyesület környezetvédelmi referense, valamint Belayane Najoua alapító, a Munch Globális PR területi vezetője. Kitértek szemléletre, döntésekre, reflexekre.

(Dan Írisz – internátusvezető)