21201709Cs

feed-image

Betűméret

Megjelenés

Profil

Menüstílus

Kezelőpanel

Tájékoztató a szóbeli felvételi vizsga időpontjáról, 2017

Kedves Felvételizők, kedves Szülők!

Megérkeztek iskolánkba a jelentkezési lapok, elkezdtük ezek feldolgozását. Köszönjük minden jelentkezőnek a bizalmat, és szeretettel várjuk őket a szóbeli vizsgára. A mai napon a jelentkezőket levélben értesítettük a tudnivalókról, a szóbeli vizsga időpontjáról. Az alábbi táblázat tartalmazza valamennyi jelentkező szóbeli vizsgájának időpontját.

A legfontosabb információkat itt is megismételjük.

Bővebben...

Tájékoztatás a felvételi vizsgáról

Az írásbeli felvételi vizsga eredménye

Iskolánkban 102 tanuló írt központi írásbeli dolgozatot magyar nyelvből és matematikából 2017. január 21-én. A tanulók, illetve szüleik január 26-án tekinthették meg a kijavított dolgozatokat, illetve vehették át az eredményközlő lapot. Azoknak, aki személyesen nem jelentek meg, postán küldtük el a dokumentumot. Kérem, hogy ha nem kapták meg a levelet, azonnal jelezzék a Gimnázium Titkárságán! (Tel: +36 52 614 896)

Az adatvédelmi szabályok miatt a tanulónkénti eredmények nem tehetők közzé, csak az összesített átlag közölhető nyilvánosan.

Az iskolánkban felvételi dolgozatot írt tanulók eredményeinek átlaga:

                    Magyar 32 pont
                    Matematika 23 pont

Szóbeli felvételi vizsga

A magyarországi iskolákba járó 8. osztályos tanulók felvételi jelentkezési lapjainak kitöltését az általános iskolák szervezik meg, és juttatják el azokat a megjelölt középiskolákba. Kérjük, hogy a jelentkezési lapon az első oszlopban telephelykódként mindig a 005-öt jelöljék be, a 2. oszlopba kerüljenek a választott szakok kódjai! Az általános iskolák 2017. február 15-ig továbbítják a jelentkezési lapokat a középiskoláknak. Kérjük, hogy ne feledkezzenek meg arról, hogy eddig az időpontig a lelkipásztori jellemzéseknek is be kell érkezniük!

A szóbeli vizsgákat 2017. február 24-én és 25-én rendezzük. Minden jelentkező tanuló névre szóló értesítést kap a vizsga időpontjáról, de néhány nappal a vizsga előtt a honlapon is olvasható lesz a beosztás.

A vizsgákra három turnusban kerül sor: pénteken délelőtt, pénteken délután, szombaton délelőtt. A vizsga időbeosztásánál elsősorban a szakmai indokok érvényesülnek, de lehetőség szerint megpróbáljuk az egyéni kéréseket is teljesíteni. Kérjük, hogy kéréseiket szíveskedjenek 2017. február 15-ig a Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. E-mail címre elküldeni vagy az +36 52 614-896 telefonszámon jelezni.

Szeretettel várjuk a jelentkezéseket!

Győri József
igazgató

Emlékeztető: Írásbeli felvételi

Emlékeztetem az írásbeli felvételi vizsgára jelentkezett 8. osztályos tanulókat és szüleiket, hogy a vizsga időpontja országosan:

2017. január 21, szombat, 10 óra

Kérjük, hogy a vizsgázók legkésőbb 9:30-ig jelenjenek meg a Gimnázium épületében, melynek címe: 4026 Debrecen, Péterfia utca 1-7. A vizsgázók hozzák magukkal diákigazolványukat, valamint íróeszközt, vonalzót, körzőt, szögmérőt.

Bővebben...

Felvételi Tájékoztató, 2017/2018. tanév

Megjelent iskolánk felvételi tájékoztatója, amely a 2017/18. tanévben induló osztályaink részletes kínálatát, valamint a felvételi eljárás menetét tartalmazza. Első nyílt napunkat 2016. október 28-án, pénteken 13 órakor tartottuk. A 2. nyílt nap időpontja: 2016. november 25, péntek 13 óra. Erre az alkalomra szeretettel várjuk az érdeklődő diákokat és szüleiket!

Bővebben...

Előzetes felvételi tájékoztató, 2017/2018

Felvétel a Debreceni Református Kollégium Gimnáziumába
a 2017/2018. tanévre

A Debreceni Református Kollégium Gimnáziuma és Diákotthona felvételt hirdet a 2016/2017. tanévre. Elsősorban református felekezetű, legalább átlagosan jó tanulmányi eredményű tanulók jelentkezését várjuk. A jelentkezési lap mellett minden tanulóról lelkészi jellemzést kérünk. Az elmúlt évekhez hasonlóan a négy évfolyamos, speciális tantervű osztályok mellett öt évfolyamos, nyelvi előkészítő osztályra épülő képzést is indítunk.

Bővebben...

Digitális évkönyvek

Könyvtár

Reformáció emlékév

Régi honlap