21201710Szo

Betűméret

Megjelenés

Profil

Menüstílus

Kezelőpanel
Szűrő
 • Étlap, 2016. január

   

  Regisztráljon a tovább olvasáshoz...

 • Hirdetés, 2015. december 11.

  December 17-én, csütörtökön 16 órakor tartjuk az Oratóriumban karácsonyi kibocsátó istentiszteletünket, ezen minden diákunk részvétele kötelező! Kérem, hogy az osztályok a szokásos rend szerint, ünnepi öltözetben foglaljanak helyet legkésőbb 15.50-ig. Ezen a napon a tanítás 15.10-kor befejeződik, a 9. órák elmaradnak.

  A karácsonyi szünet előtti utolsó tanítási nap: december 18, péntek. A szünet utáni első tanítási nap: január 4, hétfő. A kollégista tanulók vasárnap, január 3-án érkezzenek vissza! Kérem, hogy a szünet előtt az osztálytermekből minden személyes tárgyat vigyetek el! Külön is felhívom a figyelmet arra, hogy a tanulói szekrényekben ruhaneműt ne hagyjatok, a testnevelés felszerelést mindenki vigye haza kimosni!

  Regisztráljon a tovább olvasáshoz...

 • Hirdetés, 2015. december 7.

  Tájékoztatom diákjainkat, hogy a ránk következő szombaton, december 12-én országosan elrendelt munkanap lesz, iskolánkban hétfői órarend szerint tanítunk. Az ebédszünet előtti órákat órarend szerint tartjuk meg. Azt javasoljuk, hogy a délutáni órákat (a csoport tagjaival történő egyeztetés után) lehetőleg már pénteken délutánra előrehozva tartsák meg a tanárok. Ezen a hétvégén hazautazás nincs!

  Iskolánk éves rendje szerint a ránk következő vasárnap (december 13-án) 9 órakor adventi úrvacsorai istentiszteletet tartunk az Oratóriumban. Ez az alkalom minden református felekezetű diákunk számára kötelező. Az énektanulás 8.45-kor kezdődik. Kérem, hogy ekkorra mindenki foglalja el osztályok szerinti helyét az Oratóriumban, ünnepi viseletben. Mint már korábban is jeleztük, ennek az istentiszteletnek a perselypénzét a Kárpát-medencei Oktatási Alap céljaira fordítjuk. Kérem, hogy mindenki tekintse erkölcsi kötelességének, hogy ha jelképes összeggel is, de járuljon hozzá ehhez a nemes célhoz! Felhívom a figyelmet az istentiszteleteken való fegyelmezett viselkedésre, az iskolai egyenruha szabályos viselésére, a saját énekeskönyv hozatalára, a mobiltelefonok mellőzésére!

  Regisztráljon a tovább olvasáshoz...

 • Étlap, 2015. január

   

  Regisztráljon a tovább olvasáshoz...

 • Hirdetés, 2013. december 17.

  Zenés karácsonyi istentisztelet a Nagytemplomban
  Szerdán, december 18-án este mindenkit szeretettel várunk a nagytemplomi jubileumi záró alkalomra. Diákjaink a nyugati ajtón (Püspöki Palota felől) léphetnek be a templomba, és a keleti hajóban osztályok szerint helyezkedjenek el! A biztonsági intézkedések miatt 17.45-re mindenki foglalja el helyét! Fegyelmezett és kulturált viselkedést kérünk!

  A korábbi évekhez hasonlóan karácsonyi ajándékvásárt szervezünk december 19-én és 20-án (csütörtökön és pénteken) a Gimnázium földszintjén. Mindkét napon 10 és 14 óra között vásárolhatók kerámiák, könyvjelzők, karácsonyi díszek.

  Regisztráljon a tovább olvasáshoz...

 • Hirdetés, 2013. december 12.

  Szeretettel hívom fel a figyelmet a következő hét eseményeivel kapcsolatos legfontosabb tudnivalókra.

  Jubileumi rendezvénysorozatunk utolsó alkalma a Kántus ünnepi hangversenye december 18-án szerdán 18 órakor a Nagytemplomban, amely a Kollégium valamennyi intézményének karácsonyi kibocsátó istentisztelete is. A rendezvény fővédnöke dr. Áder János köztársasági elnök, aki köszöntőt is mond. Erre az alkalomra minden tanárunkat és diákunkat, valamint családtagjaikat is szeretettel várják a rendezők!

  Regisztráljon a tovább olvasáshoz...

 • Hirdetés, 2013. december 3.

  Tájékoztatom diákjainkat, hogy a ránk következő szombaton, december 7-én országosan elrendelt munkanap lesz, iskolánkban keddi órarend szerint tanítunk. Lehetőség van a szombat délutáni órák egy részét korábban megtartani, de ezt csak Mónus Béla igazgatóhelyettes úrral való egyeztetés és az elektronikus naplóban történő rögzítés után tehetik meg a szaktanárok! Ezen a hétvégén hazautazás nincs!

  Regisztráljon a tovább olvasáshoz...

 • Pályázat

  A Debreceni Református Kollégium Matematika Munkaközössége a Kollégium fennállásának 475. évfordulója alkalmából a Kollégium Gimnáziuma diákjai számára pályázatot hirdet matematika feladatok összegyűjtésére. Pályázhat a dolgozat megírásával az a diák is, aki nem túl ügyes matematika órán, nem a legjobbak a matematika osztályzatai, de érdeklődő, szívesen kutakodik.

  Regisztráljon a tovább olvasáshoz...

 • Hirdetés, 2012. december 12.

  Iskolánk éves rendje szerint a ránk következő szombaton, december 15-én keddi órarend szerinti tanítási nap lesz, egyébként ez a nap országosan is munkanap. Az első hat órát tartjuk meg szokásos órahosszal és szünetekkel. A 7-9. órákat a szaktanárokkal egyeztetve előző pénteken vagy más alkalmas időpontban javasoljuk megtartani. A szombat reggeli áhítatot, az esti precest és a vasárnapi istentiszteletet a szokásos időben megtartjuk.

  Regisztráljon a tovább olvasáshoz...

 • Hirdetés, 2011. december 17.

  Mint az internátusok vezetői arról tájékoztatást adtak, a ránk következő  hétvégén nincs hazautazás, csak nagyon indokolt esetben, igazgatói engedéllyel távozhatnak el a kollégista tanulók. Pénteken (december 16-án) este a Leányinternátusban teaházat szervezünk, ennek programja a kitett plakátokon olvasható.  Szombaton a precest, vasárnap délelőtt az istentiszteletet a szokásos időben megtartjuk.

  December 20-án, kedden 16 órakor tartjuk az Oratóriumban karácsonyi kibocsátó istentiszteletünket, ezen minden diákunk részvétele kötelező! Kérem, hogy az osztályok a szokásos rend szerint, együtt foglaljanak helyet! Az istentisztelet után közös éneklésre hívunk mindenkit az udvari feldíszített karácsonyfa köré!

  Regisztráljon a tovább olvasáshoz...

 • Hirdetés, 2010. december 15.

  A korábbi évekhez hasonlóan karácsonyi ajándékvásárt szervezünk december 16-án és 17-én (csütörtökön és pénteken) a Gimnázium földszintjét. Mindkét napon a nagyszünettől 14 óráig vásárolhatók kerámiák, könyvjelzők, karácsonyi díszek. A Diákönkormányzat december 17-én, pénteken estére teaházat szervez a Leányinternátusban, ennek programját külön hirdetik!

  Iskolánk éves rendje szerint a ránk következő hétvégén nincs hazautazás, csak nagyon indokolt esetben, igazgatói engedéllyel távozhatnak el a kollégista tanulók. Vasárnap, december 19-én 9 órakor tartjuk az Oratóriumban karácsonyi kibocsátó istentiszteletünket, ezen minden diákunk részvétele kötelező! Kérem, hogy 8.45-re ünnepi öltözetben foglaljátok el helyeteket, az osztályok a szokásos módon együtt foglaljanak helyet! Az istentisztelet után közös éneklésre hívunk mindenkit az udvari feldíszített karácsonyfa köré!

  Regisztráljon a tovább olvasáshoz...

 • Hirdetés, 2010. december 7.

  Kárpátaljai Gyűjtés
  Örömmel tájékoztatom tanulóinkat és tanárainkat, hogy befejeződött a kárpátaljai református középiskolák megsegítésére indított gyűjtőakció. Az eredmény minden várakozásunkat felülmúlta: Kereken egy millió forint gyűlt össze iskolánkban. A megajándékozott kárpátaljai diákok és tanárok nevében is köszönetemet fejezem ki a gyűjtésben résztvevő valamennyi tanulónknak, az osztályfőnököknek és tanároknak! Hisszük, hogy Isten bőségesen megáldja azokat, akik a szükségben lévőkért áldozatot vállalnak.

  Regisztráljon a tovább olvasáshoz...

 • 2011. január

   

  {loadposition zq_2011-01}

   

  A Napi Menü letölthető PDF formátumban INNEN

 • Érdekelnek a lovak? – Várjuk pályamunkádat!

  .Pályázat Erdei István emlékére

  A tavalyi évhez hasonlóan iskolánk pályázatot ír ki néhai Erdei István, neves lótenyésztő, iskolánk támogatója emlékére. Az erre az évre kiírt pályamunkák címei a következők:

  Regisztráljon a tovább olvasáshoz...

 • Regionális Tehetségkutató Nyelvi Verseny 2010 - eredmények

  Angol nyelv

  I. helyezett: Popovics Patrik – Debrecen, KFRTKF Gyak. ált. isk.– felkészítő tanár: Ordasiné Király Csilla

  Regisztráljon a tovább olvasáshoz...

 • Érdekel Ausztrália? - Várjuk pályamunkádat!

  AusztráliaAz Ausztrál Alap Pályázata diákjaink számára

  A Melbourne-i Magyar Református Gyülekezet adományt juttatott el iskolánkhoz, amelyből diákjaink pályamunkáit kívánjuk jutalmazni.

  A 2010/2011. tanévben a következő című pályamunkákat hirdetjük meg:

  Regisztráljon a tovább olvasáshoz...

 • A 2009. év legfontosabb eseményei - Beszámoló a Debreceni Református Kollégium Gimnáziuma és Diákotthona életéről

  Iskolánk egész közössége hálaadással tekint vissza a mögöttünk lévő 2009. évre. Tesszük ezt akkor is, ha minket sem kerültek el azok a negatív jelenségek (gazdasági és erkölcsi válság, költségvetési megszorítások, szűkös anyagi lehetőségek), amelyek a társadalom minden szintjén jelen vannak. Hálát adunk azért, hogy nyugodt körülmények között dolgozhattunk, hogy diákjaink száma nőtt, hogy még mindig volt lehetőségünk fejlesztésekre, beruházásokra. Köszönjük a minket támogató, értünk aggódó szülők, egykori diákok és tanárok, gyülekezetek, testvérintézmények, egyházi vezetők segítségét, bátorítását. Ez a rövid beszámoló elsősorban számukra kíván visszajelzést, megerősítést jelenteni.

  Regisztráljon a tovább olvasáshoz...

 • Karácsony 2008

  Minden évben különösen bensőséges az iskolában a Karácsonyi Kibocsátó Istentisztelet, és az azt követő közös éneklés a Kollégium belső udvarában feldíszített fenyőfák alatt. Sajnos ezúttal az énekelni vágyók serege kénytelen volt megelégedni a széles folyosóval a Petőfi szobor szomszédságában, mert hó helyett kiadós eső esett ezekben a napokban.

  Regisztráljon a tovább olvasáshoz...

Digitális évkönyvek

Könyvtár

Reformáció emlékév

Régi honlap