05201710Cs

Betűméret

Megjelenés

Profil

Menüstílus

Kezelőpanel

Beszámoló a 2009-2010. évi Budai József Biológia Feladatmegoldó Versenyről

A miskolci Lévay József Református Gimnáziuma ebben az évben is megrendezte a Budai József Biológia Feladatmegoldó Versenyt. A megmérettetésre idén 2010. január 29-30-án került sor.

Iskolánkból 7 diák és 2 kísérő tanár utazott el Miskolcra. A mikrobusz vezetésének fárasztó feladatát Zsoldos László tanár úr vállalta.

A rendezvényt 29-én este Ábrám Tibor, a Lévay igazgatója nyitotta meg egy rendkívüli eseménnyel: az éteren (mobiltelefonon) keresztül megidézte Sándor Istvánt, a háromszéki Bodos falu lelkészét, aki több száz kilométerről köszöntötte a résztvevőket. Ebben a faluban született a 30 évig a Lévayban tanító Budai József. Ezután dr. Falus András (a SOTE Genetikai, Sejt- és Immunbiológiai Intézetének tanszékvezető professzora) előadása következett. Ez rendkívül érdekes témát feszegetett: örökölhetőek a szerzett tulajdonságok?. Az előadást – már szűkebb, tanári körben – személyes beszélgetések követték.

A rendezvény másnap reggel áhítattal, majd a versenydolgozatok megírásával folytatódott. A tanulók egy 70 pontos feladatsort kaptak, majd 10 – szöveteket, biomokat, állatokat vagy növényeket ábrázoló – képet kellett felismerniük. Ezután – amíg a szervezők javították a dolgozatokat – a belvárosban tettünk egy sétát, aminek a végcélja a gyönyörűen újjáépített Deszkatemplom volt.

A visszaérkezés után az eredményhirdetés és a verseny lezárása következett, ahol a részvevők megkapták a jól megérdemelt jutalmukat. Az iskolánkból érkezett tanulók nagyon szépen szerepeltek, hiszen négyen is a dobogó valamelyik fokán végeztek.

Az eredmények:

Név Kategória Helyezés Felkészítő tanár
Szabó Kristóf (9.c) 8-9. II. Uherkovich Zoltán
Molnár Márton (9.c) 8-9. III. Uherkovich Zoltán
Módis László (10.b) 10. I. Uherkovich Zoltán
Szécsi Ákos (10. b) 10. VI. Uherkovich Zoltán
Fekete Csilla (11.b) 11. II. Prill Éva
Hatala Hajnalka (12.b) 12. V. Uherkovich Zoltán
Debreczeni Ildikó (12.b) 12. VII. Uherkovich ZoltánAz eredményekhez valamennyi tanulónak szívből gratulálunk!

Debrecen, 2010. január 31.

Uherkovich Zoltán
szaktanár

Digitális évkönyvek

Könyvtár

Reformáció emlékév

Régi honlap