05201710Cs

Betűméret

Megjelenés

Profil

Menüstílus

Kezelőpanel

Sítábor 2009

Sítábor – 2009
Ausztria – Murau


Idén először szervezett sí tábort együtt a Református Kollégium Gimnáziuma és a Dóczy Gedeon Gimnázium. A helyszín: Ausztria – Murau – Kreischberg.

A tábor 49 fős volt.

34 fő a Református Kollégium Gimnáziumából, 15 fő a Dóczy Gimnáziumból jött.

Időpont: 2009. január 27 - február 2-ig.

Kísérő tanárok:   Barabás Gyöngyi    
    Fazekas Sándor    
    Leitner Imre   testnevelők

 

Felszerelést az iskola biztosított.

A táborozó tanulók közül 22 fő kezdő, 18 fő haladó és 9 fő profi síelő volt.

A kezdő tanulóknál a célunk, hogy megtanítsuk a síelés alapjait, a haladóknál fejlesszük a technikát, a profiknál pedig az, hogy minél több pályával ismerkedhessenek meg.

Célunkat teljesítettük.

Szállásunk 25 km-re volt a pályától, egy 50 fős panzióban, 2-3-4 ágyas szobákkal, fürdőszobával vagy zuhanykabinnal. Az ellátás is jó volt, a magyar üzemeltetők magyaros ételeket főztek, ami többnyire mindenkinek ízlett. Nehezen tudtuk megszokni a szelektív hulladékgyűjtést, de ott ezt nagyon szigorúan veszik, így nekünk is alkalmazkodni kellett ehhez az ésszerű rendhez.

Nagyon szép helyen síeltünk. Már 5. éve járunk erre a hóbiztos pályára, melynek legmagasabb pontja 2880 méter. Itt mindenki megtalálja a tudásának megfelelő pályát: 3 fekete (a profi síelőknek), 7 piros (a haladóknak) és 4 kék (a kezdőknek). Reggel 9 órától délután 4 óráig síeltünk, délben tartottunk egy fél órás szünetet, ahol mindenki elfogyaszthatta az előre elkészített ebédjét, vagy megkóstolhatta a helyi büfé specialitásait, melyet igen borsos áron adtak, de nagyon finom volt. Déli időben mindig jó zene harsogott a hangszóróból. Jó volt pihenni, de fél óra után már mindenki izgatottan várta az újabb feladatot vagy az újabb pályát, kihívást.

Délután 4 órakor a busznál találkoztunk. Látszott az arcokon, hallatszott a csöndön, hogy mindenki alaposan elfáradt.

A napi síelés után az estéket áhítattal és megbeszéléssel, értékeléssel fejeztük be. 10 óra után már mindenki aludt, esetleg megbeszélte szobatársával az aznap történteket, illetve a másnapi programot.

Az utolsó este jó hangulatú záró műsorral fejeződött be. A műsorban az elmúlt hét humoros történéseit mutatták be a tanulók.

A tábor ideje alatt baleset nem történt. Tanulóink magatartása és egymáshoz való viszonya példaértékű volt.

Debrecen, 2009. február 5.

Digitális évkönyvek

Könyvtár

Reformáció emlékév

Régi honlap