05201710Cs

Betűméret

Megjelenés

Profil

Menüstílus

Kezelőpanel

Hirdetés, 2017. október 4.

Hirdetés

Október 6-i ünnepség

            Iskolánk közössége ebben az évben is megemlékezik az 1848/49-es Forradalom és Szabadságharc vértanúiról, a 13 honvédtábornok kivégzéséről. A megemlékezés helye a Kollégium Oratóriuma. Kérem, hogy október 6-án, a nemzeti gyásznapon 7.45-re mindenki foglalja el helyét az Oratóriumban. Ezen a napon nem tartunk külön áhítatot, mert együttlétünk közös áhítattal kezdődik. Ezt követi a 10.D osztály ünnepi műsora. Mindenkitől az ünnep méltóságának megfelelő viselkedést kérünk! A tanítási nap végén a kollégista tanulók hazautaznak.

Atlétikai verseny

            Az előző évekhez hasonlóan idén is iskolánk rendezi a református középiskolák atlétikai bajnokságát 2017. október 7-én, szombaton. A csapatok egy része már pénteken megérkezik, ezért el kell szállásolnunk őket. Kérjük a kollégisták megértését és közreműködését abban, hogy szobáikat az internátusok vezetőinek útmutatása szerint hagyják, ruháikat, tárgyaikat pakolják el.

11. évfolyam történelem belső vizsga

            A 11. évfolyamos történelem szintfelmérő belső vizsgát október 6-ára, péntekre tervezzük.   A 11. évfolyamos tanulók számára az 1-3. tanórát tartjuk meg, a vizsga 11  órakor kezdődik, 10.50-re mindenki foglalja el helyét.  A terembeosztás a hirdetőtáblán lesz megtalálható. A 11. évfolyamos tanulók csak a vizsgadolgozat befejezése után mehetnek ebédelni.

9. évfolyamosok szülői értekezlete

            Az előzetes tervekhez képest egy héttel később, október 13-án, pénteken tartjuk a 9. évfolyamos szülői értekezletünket. A meghívókat a tanulók már kézbesítették szüleiknek. Az értekezlet 14 órakor közös tájékoztatóval kezdődik a 3. emeleti nagy előadóteremben, majd osztály értekezlettel folytatódik. Tanáraink 16 óráig tartanak fogadóórát az érdeklődő szülők számára.

Szalagavató

Iskolánk szalagtűző ünnepségére és a szalagavató bálra jövő szombaton, október  14-én szombaton kerül sor. Erről a hétvégéről a kollégisták a szokásos formában, szülői levéllel kéredzkedhetnek haza. A 12. évfolyamos tanulók szülői kérelemre pénteken délután hazautazhatnak úgy, hogy időben visszaérkezzenek. A 11. évfolyamos rendező osztályok tanulói csak különleges esetben, előzetes osztályfőnöki aláírással kérhetnek hazautazást.

A 12. évfolyamos tanulók pénteken, október 6-én a szalagavatói meghívókkal együtt kapják meg azt a szülőknek szóló levelet, amelyben a szalagavató bál befejezése utáni iskolai elvárásokról tájékoztatjuk őket. Kérem, hogy a levélben található szülői nyilatkozatot mindenki hozza vissza és adja át az internátus vezetőjének, illetve adja le a Titkárságon. Külön is felhívom a figyelmet arra, hogy az alsóbb éves (nem végzős) tanulók a szalagavató bál után semmilyen egyéb rendezvényen nem vehetnek részt, ha ez megtörténik, azt súlyos  fegyelmi ügynek tekintjük!

A szalagavató főpróbája október 11-én, szerdán lesz. Délelőtt 9 és 12 óra között a Lovardában a nyitótáncok kosztümös próbájára kerül sor. Ezen a napon a 12. B és D osztály számára csak az első óra lesz megtartva, a 12. A osztály számára egy sem. A 12. évfolyamos tanulók 9 és 12 óra között a Lovardában kötelesek tartózkodni. A nagytemplomi program próbája 14 órakor kezdődik. A 12. évfolyamos tanulók és  a közreműködő 11. évfolyamosok ekkorra jöjjenek! A többi 11. évfolyamos tanuló a 8. óra befejezése után 15.15-re érkezzen meg a Nagytemplomba.

Debrecen, 2017. október 4.

Győri József
igazgató

Digitális évkönyvek

Könyvtár

Reformáció emlékév

Régi honlap