05201710Cs

Betűméret

Megjelenés

Profil

Menüstílus

Kezelőpanel

Hirdetés, 2013. február 20.

Iskolánk éves rendje szerint a ránk következő hétvégén emlékezünk meg a kommunizmus és más diktatúrák áldozatairól, ezért kollégista tanulóinknak hazautazás nincs.

A kommunizmus áldozatainak emléknapján Horkay László kárpátaljai lelkész, korábbi püspök szolgál közöttünk. Terveink szerint már a szombat esti precesen Horkay László nagytiszteletű úr szolgál. Vasárnap, február 24-én minden diákunk számára kötelező istentisztelet lesz az Oratóriumban. Kérem, hogy 8.45-re ünnepi öltözetben foglalja el mindenki a helyét, ülésrend osztályok szerint. Az istentisztelet keretében hallhatjuk vendégünk személyes beszámolóját, bizonyságtételét. Ezen az alkalmon kerül sor a Nagy Géza Matematika verseny, valamint a Dr. Szendi Balázs és Dr. Tóth Kálmán díjak átadására. Az istentisztelet után az érdeklődő tanulók számára lehetőséget biztosítunk a vendégünkkel való kötetlen beszélgetésre.

Szeretettel tájékoztatom diákjainkat, hogy ebben az évben is vendégünk lesz Dezső Sándor gordonkaművész, iskolánk egykori diákja. Kiss Virág zongoraművésszel közös hangversenyük február 23-án, szombaton 19 órakor kezdődik a Díszteremben. Erre az alkalomra minden érdeklődőt szeretettel hívunk! A 10-12. évfolyamos kollégista tanulók számára (a nyelvi osztályok kivételével) az előadás a kollégiumi nevelési program része, részvételük kötelező.

Február 26-án, kedden 15 órakor lesz a Bartók teremben az ifjúsági koncert sorozat következő alkalma, a címe: Filmzenék. Kérem, hogy a szokásos rend szerint az osztályfőnökök vagy helyetteseik vezetésével 14.45-től foglalják el helyüket tanulóink a Bartók teremben.

Február 28-án, csütörtökön este 19.00 órakor lesz Eric Barrett angol természettudós előadása a Díszteremben. Az előadás a 9. évfolyamos, valamint a nyelvi osztályokba járó internátusi tanulók számára a kollégiumi foglalkozás része, így kötelező a részvétel (kivéve a Kántus próbára menőket!). Természetesen, minden érdeklődőt szeretettel várunk!

Debrecen, 2013. február 20.

Győri József
igazgató

Digitális évkönyvek

Könyvtár

Reformáció emlékév

Régi honlap