25201709H

Betűméret

Megjelenés

Profil

Menüstílus

Kezelőpanel

Hirdetés, 2012. január 30.

Iskolánk éves munkarendje szerint január 31-én, kedden 15 és 17 óra között kerül sor a Nagy Géza Matematikai Emlékversenyre. A benevezett tanulók számára a 6. órával véget ér a tanítás, hogy nyugodtan meg tudjanak ebédelni, és a versenyre koncentrálni. Kérem, hogy a versenyzők 14.45-kor gyülekezzenek a kijelölt osztálytermekben! A verseny eredményét február 19-én, a közös istentisztelet után hirdetjük ki. Az évfolyamonkénti győztesek képviselik iskolánkat a Református Iskolák Matematikaversenyén.

Február 2. és 5. között félévkezdő evangélizációt tartunk iskolánkban. Az evangélizációs alkalmak csütörtökön, pénteken és szombaton 15.45-kor kezdődnek. Az evangélizáció részletes programját a mellékelt plakátokon olvashatjátok.  Az Oratórium véges befogadóképessége miatt párhuzamosan két csoportban történnek a szolgálatok. A záró úrvacsorai istentisztelet mindenki számára az Oratóriumban lesz! Kérem, hogy időben foglaljátok el helyeteket, énekeskönyvet mindenki hozzon magával. Az osztályok ülésrendjét az osztályfőnökökkel időben közöljük. Esténként az internátusokban lehetőséget biztosítunk a szolgálatot végzőkkel történő beszélgetésre. A pénteki napon (február 3) írásbeli számonkérés és osztályozott felelés nem lesz.

A Debreceni Filharmónia és a Kodály Kórus ifjúsági bérletakciót hirdetett középiskoláknak. A három darabból álló sorozat célja egy-egy híres komolyzenei mű megismertetése az ifjúsággal. A bérletsorozatot iskolánk minden tanulója és tanára számára megvásároltuk. A műveket úgy választottuk ki, hogy illeszkedjen iskolánk éves rendjéhez. Az első előadás (LISZT: KORONÁZÁSI MISE) február 3-án, pénteken 14.00-kor lesz a Bartók Teremben. Kérem, hogy  tanulóink 13.45-kor gyülekezzenek az Aranybika Szálló előterében, és osztályfőnökükkel együtt egy csoportban foglalják el helyüket a Bartók teremben! Ezen a napon (más program miatt) a Díszteremben már 15.30-kor elkezdődik az evangélizáció!

 A 10.B osztály Humán csoportja Örkény István novelláiból ad elő válogatást február 4-én, szombaton  18.30-kor a Kálvin teremben. Erre az alkalomra a belépőjeggyel rendelkező tanulókat várják. A főpróba pénteken, szintén 18.30-kor lesz, ezen a szereplők által meghívott tanulók (osztálytársak, szobatársak, barátok…) vehetnek részt.

A debreceni Friss Rádió (frekvencia: FM 90) február 3-án, pénteken egész nap iskolánk életét igyekszik minél több oldalról bemutatni. A műsor szerkesztésében diákjaink is részt vesznek, megszólalnak mai és egykori tanulók, tanárok.

Felhívom a Dr. Szendi Balázs és a Dr. Tóth Kálmán díjra pályázókat, hogy a beadási határidő a héten lejár, időben adják le pályázatukat! Hasonlóképpen biztatom az Erdei István emlékére kiírt pályázat készítőit, hogy igyekezzenek határidőre befejezni, és az előírt követelményeknek megfelelően beadni dolgozatukat!

Kérjük, hogy az előzetes érettségi jelentkezési lapokat minél előbb adjátok át az osztályfőnöknek vagy adjátok le a Gimnázium Titkárságán!

A Digitális évkönyv számára készített fényképek rendelési lapjait tanulónként megkapták az osztályfőnökök. Kérem, hogy a rendeléseket értelemszerűen töltsétek ki, azt is jelezzétek, hogy kértek vagy nem a Digitális évkönyvből! A megrendelőlapokat és a képek árát legkésőbb február 7-ig adjátok át osztályfőnökötöknek! Kérem az osztályokat, hogy az osztály életéről készült fényképeket, filmeket és más közzétételre szánt anyagot minél előbb állítsátok össze, és DVD-re mentve adjátok át Grubisics Roland igazgatóhelyettes úrnak.

Továbbtanulási tájékoztatókat tart a Debreceni Egyetem Természettudományi Kara kedden, január 31-én 13.30-kor a Kálvin teremben. Erre az alkalomra az érdeklődő 11- 13. évfolyamos tanulókat várjuk!

Debrecen, 2012. január 30.

Győri József
igazgató

Digitális évkönyvek

Könyvtár

Reformáció emlékév

Régi honlap