17201612Szo

feed-image

Betűméret

Megjelenés

Profil

Menüstílus

Kezelőpanel

Kollégiumtörténet 475 percben: a Jubileumi Diáknap programja

November 15, péntek
14.00 Kegyeleti séta a Köztemetőben
         (Tisztelgés híres diákok és tanárok emléke előtt)
14.30 Kollégiumtörténeti vetélkedő az Iskolatörténeti Múzeumban
18.30 Élő folyóirat — Mai diákok versei, novellái a Kálvin teremben
         utána: Közös séta Csokonai Vitéz Mihály sírjához, koszorúzás

Bővebben...

Jubileumi Nap és Hálaadó Istentisztelet

2013. szeptember 28.

A Debreceni Református Kollégium jubileumi rendezvénysorozata kiemelkedő alkalma lesz a 2013. szeptember 28-ára tervezett Jubileumi Nap. A nap középpontjában a 11 órakor kezdődő nagytemplomi hálaadó istentisztelet áll, amelyre várjuk a hazai és külföldi testvérintézmények, valamint a tiszántúli református gyülekezetek küldöttségeit, az egykori és mai tanárokat, diákokat! Az istentisztelet keretében kerül sor a Kollégium által alapított díjak és emlékérmek átadására.

Bővebben...

Kollégiumtörténeti kiadványok bemutatása

2013. szeptember 27.

A Debreceni Református Kollégium jubileumi megemlékezéseinek fontos részét képezik az évforduló alkalmából megjelenő kiadványok. Nagy sikert aratott, és már második kiadásban jelent meg a Miről mesél a Debreceni Kollégium? című, fiataloknak szóló könyv.

Bővebben...

Kárpát-medencei Református Középiskolák XVIII. találkozója

Kárpát-medencei Református Középiskolák XVIII. találkozója2013. július 6-10.

A Debreceni Református Kollégium fennállása 475. évfordulójához kapcsolódó jubileumi ünnepségsorozat egyik kiemelkedő alkalma lesz a Kárpát-medencei Református Középiskolák Találkozója, amelynek ebben az évben a Debreceni Református Kollégium Gimnáziuma és Diákotthona, valamint Dóczy Gimnáziuma lesznek a házigazdái. A magyar anyanyelvű református középiskolák hagyományos nyári találkozójára immár 18. alkalommal kerül sor. Megtiszteltetés a számunkra, hogy 2006 után újra Debrecen lehet a házigazda.

Bővebben...

Jubileumi ünnepségek: A Kollégiumi Baráti Kör Találkozója – 2013. május 25.

A Debreceni Református Kollégium jubileumi ünnepségsorozata talán legjelentősebb állomásához érkeztünk május 25-én, szombaton. Délelőtt 10 órakor a Nagytemplomban hálaadó istentisztelet keretében emlékeztünk a Kollégium fennállása 475 éves és a Dóczi Intézet alapítása 175 éves évfordulójára. A Református Egység Napja alkalmából az istentiszteleten megjelent a Generális Konvent elnöksége, részt vett és beszédet tartott Orbán Viktor, Magyarország miniszterelnöke. Bölcskei Gusztáv Püspök prédikációja után következett a miniszterelnök beszéde, aki bejelentette, hogy a magyar kormány négy év alatt 10 milliárd forintot kíván fordítani a Kollégium és a hozzátartozó oktatási intézmények teljes felújítására, modernizálására. A támogatásról szóló egyezményt Orbán Viktor miniszterelnök és Bölcskei Gusztáv püspök írták alá. A zsúfolásig megtelt Nagytemplomban jelen volt iskolánk egész tanári kara és diáksága.

Bővebben...

A Diáktalálkozó Programja – 2013. május 25.

A Debreceni Református Kollégium Baráti Köre diáktalálkozójának programja
2013. május 25. szombat

 

9.00 VIII. Szigethy-kupa kosárlabda torna

10.00 Hálaadó istentisztelet – Nagytemplom

                Igét hirdet: dr. Bölcskei Gusztáv püspök
               Köszöntő: Orbán Viktor miniszterelnök

11.00 Osztály- és évfolyam-találkozók

Bővebben...

PÁLYÁZAT Diákszókincs összegyűjtésére

PÁLYÁZATI FELHÍVÁS

A Debreceni Református Kollégium Baráti Köre a Kollégium fennállásának 475. évfordulója alkalmából a Hittudományi Egyetem, a Kollégium Gimnáziuma és Dóczy Gimnáziuma diákjai számára pályázatot hirdet a Kollégium intézményei mai diákszókincsének összegyűjtésére.

Bővebben...

Digitális évkönyvek

Könyvtár

iwiw

Régi honlap